DEZINDUSZTRIALIZÁCIÓ - A mai, Napindító Tanácsadó Videó melléklete


Bizony jó, ha ezt a szót megtanuljuk itt Európában.

Van, ahol így határozzák meg: olyan gazdasági/társadalmi folyamat, aminek hatására csökken egy adott terület nehézipari tevékenysége és ezzel egyidejűleg a feldolgozóipar, szolgáltatóipar előretörése jellemző.

Van ahol így: az iparosítás visszafogása a környezeti ártalmak mérséklése céljából.

Van ahol így: az ipartalanítás egy társadalmi és gazdasági változás folyamata, amelyet az ipari kapacitás vagy tevékenység megszüntetése, vagy csökkentése okoz egy országban vagy régióban, különösen a nehéziparban vagy a feldolgozóiparban. Különböző értelmezések léteznek arról, hogy mi a dezindusztrializáció.

Van ahol így: az ipartalanítás folyamata egy olyan gazdasági változás, amelynek során a feldolgozóiparban különböző gazdasági vagy politikai okok miatt csökken a foglalkoztatás.

Akárhogy is, ha a meghatározásokat nézzük, elég zűrzavaros a dolog. Nézzük az eredetet: a francia dés- (ellen, szemben), és az angol industry (ipar) szavakból származik. 

Tehát ellen iparosodás.

Az ipar pedig a nyersanyagok feldolgozásával és a gyári árugyártással kapcsolatos gazdasági tevékenység.

Nos ennek a drasztikus csökkenését hozzák a gazdaság számára a 3-10 szeresen megnövekedett energiaárak EURÓPÁBAN. Hangsúlyozom, hogy Európában.

Ezzel 2050-re megvalósulhat az EU célkitűzése, a teljes CO2 mentesség, ami egy nagyon jó példája annak, amikor egy céllal lelkesen egyetértenek az emberek, ám amikor az a valóságban megtörténik, annyira már nem.

És ugyanúgy, ezek a gondolatok is csupán tényszerűek. A gazdasági átalakulás rohamtempóban folyik, amiből a lakosság nagy része nem sokat ért, hiszen a vállalkozókat és a piacot érő hatásokról, árakról nincs információjuk. 

Ám, ha valakinek ideje, és energiája engedi, bizony érdemes a vállalkozókkal beszélgetni, hogy megtudjuk, hogy a dezindusztrializáció melyik ágazatokat hogyan érinti…

Lázár CSaba
Üzleti tanácsadó
Márkaépítés Specialista

A fenti blog a mai, partnereink számára készített előfizetéses Napindító Tanácsadó Videó nyilvános melléklete.

A konkrét tanácsokért kérd a tanácsadó videó sorozatot privát üzenetben messengeren, amit minden hétköznap reggel 8:00-ig küldünk el számodra.

A Videó Tanácsadás díja: 10.000.- + ÁFA Ft/hó vagy egy összegben 60.000.- Ft + ÁFA/év.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉLETSZÍNVONAL ÉS BOLDOGSÁG

KIK ÉLIK EZT TÚL? - A FALCON BRANDING AKADÉMIA reggeli videójának nyilvános melléklete

AMI MINDENNÉL FONTOSABB SZÁMOMRA