A LEGHÍRESEBB BEATLES FOTÓ


Ha jobban belegondolunk, mobilunkkal ma már bárhol, bármikor és bármennyit fotózhatunk. Régebben ez leginkább a fotósok kiváltsága volt, akik igen emlékezetes fotókat is készítettek.

Az egyik ilyen fotózás a Beatles zenekar történetében az "Abbey Road" című album borítójának készítése volt. 1969-ben, a banda pályafutásának egyik csúcsán, úgy döntöttek, hogy az akkoriban még aktív zebra gyalogátkelőn készítenek egy ikonikus képet.

A fotózás napján, 1969. augusztus 8-án, a Beatles tagjai, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr, felöltöztek és elindultak a londoni Abbey Roadhoz. Azt tervezték, hogy gyorsan elkészülnek a képpel, de a forgalom miatt többször is meg kellett állniuk. Ezt kihasználva a fotós, Lain Macmillan, több képet is készített a zenekarról, ahogy áthaladtak a gyalogátkelőn.

Az ikonikus képen a négy tag szigorúan egy sorban halad át az úton, mindenféle extra díszítés vagy kiegészítés nélkül. John Lennon egy fehér ingben és farmerben járt, és mezítláb sétált. A kép egyszerűsége és letisztultsága mégis erőteljesen kifejezte a Beatles stílusát és egyediségét.

Az "Abbey Road" album borítója legendássá vált, és számtalan utánzatot és paródiát inspirált. A kép a Beatles egyik legikonikusabb és legfelismerhetőbb képévé vált, és azóta is a rockzene történetének egyik legemlékezetesebb album borítójának számít. Ezzel a fotózással a Beatles egyszerűsége és kreativitása ismételten megmutatkozott, és örökre beíródott a popkultúra részévé.

Lázár CSaba
Üzleti tanácsadó
Márkaépítés és Tartalomgyártás Specialista

Stabil pont - Biztos háttér - Naprakész profi támogatás

A fenti blog a mai, partnereink számára készített előfizetéses FALCON BRANDING AKADÉMIA videósorozat nyilvános melléklete.

Kérd a videó sorozatot privát üzenetben messengeren, amit minden hétköznap reggel 8:00-ig küldünk el számodra.

A FALCON BRANDING AKADÉMIA
havi díja: 12.000.- + ÁFA Ft/hó vagy egy összegben 120.000.- Ft + ÁFA/év.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉLETSZÍNVONAL ÉS BOLDOGSÁG

KIK ÉLIK EZT TÚL? - A FALCON BRANDING AKADÉMIA reggeli videójának nyilvános melléklete

AMI MINDENNÉL FONTOSABB SZÁMOMRA