VESZÉLYES A GYEREKEKRE A KÖZÖSSÉGI MÉDIA?


FONTOS: AZ ALÁBBIAK NEM ERKÖLCSI, CSUPÁN MÁRKAÉPÍTÉSSEL KAPCSOLATOS NÉZŐPONTOK. 

Amióta közösségi média létezik, azóta az emberek fényképeket tesznek nyilvánossá, azaz bárki számára láthatóvá. Tájképeket, családi eseményeket és magukról-másokról készült fotókat, videókat.

És sokan, csupán jó szándékkal - megosztva örömüket -, gyermekeikről készült fotókat is. Egészen a csecsemőkortól kezdve, bölcsődés, óvodás és iskolás korig.

Egészen addig, amíg esetleg úgy dönt, hogy nem szeretne a közösségi kommunikációban részt venni, nem akarja, hogy a fotókon szerepeljen. Vagy esetleg tudatosan szeretne magáról másokban képet kialakítani, és így fotózni-fotóztatni magát.

Igen ám, de addigra már egy komplett portfóliónyi anyag található róla. Rosszabb esetben vicces, zavarba ejtő vagy kellemetlen formában.

Képzeljük csak el, hogy ezekkel a képekkel egy rosszindulatú osztálytárs mit tehet? 

Újra publikálhatja, gúnyos mémet csinálhat belőle. Ezt az interneten terjesztheti vagy akár a terem falára is kivetítheti az iskolában.

És sajnos ez könnyen megtörténhet, és egyes gyerekeket lelkileg egy életre tönkre tehet vagy rosszabb esetben akár az öngyilkosságba is kergethet.

Vagy később híres emberré válik, és ezeket a fotókat-videókat a kollégák vagy maga a fősodratú bulvár média kezdheti arra használni, hogy károkat okozzon a hírnevének.

Az én javaslatom az, hogy akármennyire is csábító, hogy gyermekünk fotóit-videóit vagy a családi eseményeket megosszuk barátainkkal a közösségi médiában, ne tegyük. Hagyjuk meg ezt a döntést gyermekünknek, amikor arra megérett.

Mert talán furcsa, hogy sok szülő nem engedi, hogy a gyermekük TikTok-ozzon, vagy Snap chat-eljen, és mégis ő maga, a szülő szerepelteti a gyermeket a közösségi médiában.

FONTOS: A fent nem erkölcsi hegyibeszéd, csupán Márkaépítés tanácsadás. 

Azt javaslom, hagyjuk, hogy gyermekeink saját maguk építsék fel a saját márkájukat, és ha az általunk készített gyermekkori képekből később valamit szeretnének nyilvánossá tenni, az legyen az ő döntésük.

Ne felejtsd: AZ INTERNET NEM FELEJT! HA VALAMIT EGYSZER KÖZZÉTETTÉL, ANNAK NYOMA MARAD, MEGTALÁLHATÓ. MÉGPEDIG BÁRKI SZÁMÁRA.

Remélem tudtam segíteni, és nézőpontokat adni arról, hogy hogyan segíthetünk, hogy gyermekünk olyan Személyes Márkát építhessen fel magáról, amilyet ő szeretne.

Ehhez pedig fotózzunk és videózzunk sokat róla, de ne tegyük közzé, hanem majd adjuk a kezébe, hogy az ő döntése lehessen, hogy mit tesz magáról nyilvánossá.

Lázár CSaba
Üzleti tanácsadó
Márkaépítés és Tartalomgyártás Specialista

Stabil pont - Biztos háttér - Naprakész profi támogatás

A fenti blog a mai, partnereink számára készített előfizetéses FALCON BRANDING AKADÉMIA videósorozat nyilvános melléklete.

Kérd a videó sorozatot privát üzenetben messengeren, amit minden hétköznap reggel 8:00-ig küldünk el számodra.

A FALCON BRANDING AKADÉMIA
havi díja: 12.000.- + ÁFA Ft/hó vagy egy összegben 120.000.- Ft + ÁFA/év.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉLETSZÍNVONAL ÉS BOLDOGSÁG

KIK ÉLIK EZT TÚL? - A FALCON BRANDING AKADÉMIA reggeli videójának nyilvános melléklete

AMI MINDENNÉL FONTOSABB SZÁMOMRA