AMIRE NAGYON NAGY SZÜKSÉG VAN ÉS LESZ


Éppen az előbb fejeződött be a háromnapos Mentor Program tanácsadás sorozat, és mielőtt vitorlát bontottam volna, és célba vettem volna a túlparton az egyik éttermet, felkerestem a Facebook oldalukat, és akartam kérni tőlük egy étlapot.


Elém is került a választási lehetőség egy "Kíváncsi vagyok az étlapra!" gomb formájában, amire rákattintottam, és ami el is ment üzenetben. Egy idő után jött is a válasz: "Kedves Csaba!

Sajnos, még nem vagyunk kész az építkezéssel."


Ez nyilván nem az a válasz, amire számítottam. Mert ez nem válasz a kérdésemre, mivel az étlap iránt érdeklődtem és nem aziránt, hogy hogy áll az építkezés. Így a gépi válasz hogy is mondjam… nem volt túl jó (erről már írtam).


A jó válasz valami ilyen lett volna:


Kedves Csaba!

Köszönjük az érdeklődést, de sajnos, még nem vagyunk készen az építkezéssel. A tervek szerint …-án nyitunk, és ahogy ez megtörténik, küldjük a friss étlapot.

Tisztelettel … étterem


No mindegy gondoltam, azért megköszönöm, így ezt írtam: Köszönöm.


Válasz… semmi… 


Mondhatnám, hogy micsoda bunkóság, de mivel tudom, hogy egy gép válaszolt, így csak azt tudom, hogy ez nem a gép, hanem a programozó hibája.


És itt jön az, amire a címben utaltam: amire nagy szükség lesz a programozók mellett, azok olyan szakemberek, akik profik az emberi kommunikációban, mert enélkül a tudás nélkül állandó lesz a konfliktus az emberek és a gépek között azokon a helyeken, ahol a szolgáltatásban dolgozó embereket próbálják gépekkel helyettesíteni.


Mert egy gép soha nem fogja tudni, hogy egy "köszönömre" illik azt válaszolni, hogy "Nagyon szívesen, és köszönjük a megértését."


Csak akkor, ha ezt valaki beprogramozza. És ezt csak olyan valaki tudja beprogramozni, aki nem csak a gép programozásához, de az emberi kommunikációhoz is profi módon ért.


S ez egy programozónak nem feltétlenül tartozik bele a tudáskörébe, nem feltétlenül ért hozzá.


A megoldás: a kommunikációt a kommunikációs szakembernek kell kidolgoznia, míg a programozást a programozónak kell elvégeznie.


Lázár CSaba

Márkaépítés Specialista

Üzleti tanácsadó


#Reggeligondolat

#LázárCSaba #MárkaépítésMentorProgram #MárkaépítésMentorProgramTanácsadóVideóSorozat #Márkaépítés #Branding #Idézetek #FalconBrandingProgram #üzlet #vállalkozás #pénz #siker #kérdés #válasz


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉLETSZÍNVONAL ÉS BOLDOGSÁG

KIK ÉLIK EZT TÚL? - A FALCON BRANDING AKADÉMIA reggeli videójának nyilvános melléklete

AMI MINDENNÉL FONTOSABB SZÁMOMRA