TUDÓSOK MINT A HÜLYEGYEREKEK?

Tudom erős a cím, de nézzük csak, hogy mire utalok vele? Mert kikre is használjuk a hülyegyerek kifejezést? Azokra a gyerekekre, akik bár szellemileg teljesen épek, mégis felelőtlenül sokszor bajt csinálnak.

Aztán eszembe jutottak a világ bajai. Okos tudósok kitalálták az atommag hasadást. Jó ötletnek tűnt, de most túl a 2.000-ik kísérleti atomrobbantáson, 14.465 atombomba van a világon, amit beismerten kilenc ország birtokol. Mindeközben 438 atomerőmű ontja magából a kiégett fűtőelemeket, amik meghaladják az 500.000 tonnát, s aminek a biztonságos hosszútávú elhelyezésére még csak ötletük sincs a tudósoknak. Mindenhol az atomerőmű közelében őrizgetik… 10.000 évig…

Néha persze "nem jön össze", és akkor van egy Csernobil, vagy egy Fukushima, ahol éppen most találták ki, hogy a sugárszennyezett reaktor vizet nemes egyszerűséggel beleengedik az óceánba.

Aztán van ez a jó kis Nagy-Hadron ütköztetőjük, amivel mellékesen próbálnak antianyagot létrehozni, és építik az ITER-t, a gigantikus fúziós erőművüket, ami 150 milló celsius fokon fogja égetni a fűtőanyagot, egy mesterséges napot létrehozva Franciaországban…

Persze mindezt a bolygó érdekében.

De nincs megállás, ezerrel megy a Lítium-Ion akkumulátoros autók bevezetése, mely akkumulátorok környezetbarát megsemmisítésére vagy felhasználására nem létezik technológia.

Csak érdekességképpen, egy átlagos mobiltelefon Lithium-Ion akkumulátora egy úszómedencényi vizet, vagy 1 négyzetkilométernyi földet képes beszennyezni.

És persze lelkesen kutatják a géntechnológiát is, aminek "kiszabadult" eredménye tud lenni egy ilyen csodálatos COVID nevű teremtmény.

De csak nézzünk vissza pár napot, amikor orosz tudósok jó ötletnek tartották szétlőni az egyik régebbi műholdjukat, több mint 1.000 darabra szakítva azt, veszélybe sodorva a Nemzetközi űrállomást, és annak - többek között orosz - legénységét, akik bemenekülve űrhajóikba, pályamódosítással igyekeztek a halálos ütközést elkerülni a száguldó törmelékfelhő miatt. 

És akkor talán már érthető a cím. Mert hogyan nevezzük a játszótéren azt a gyereket, aki úgy játszik, hogy mások szemébe homokot szór, aki száguldozva nekimegy másoknak a biciklijével, akire állandóan figyelni kell, mert bármelyik óvatlan pillanatban képes felelőtlenségében ön- és közveszélyessé válni?

Őt nevezzük "hülyegyereknek".

És amikor egy ilyen gyerek felnő, és tudós pályára adja a fejét, akkor egy nagyon veszélyes felnőtt hülyegyereket kapunk, akik pusztító munkájuk szomorú eredményeit a világban körülnézve számtalan helyen láthatjuk.

Vajon meg lehet állítani őket, mielőtt túl késő nem lesz?


Lázár CSaba

Márkaépítés Specialista

Üzleti tanácsadó


#Reggeligondolat

#LázárCSaba #MárkaépítésMentorProgram #MárkaépítésMentorProgramTanácsadóVideóSorozat #Márkaépítés #Branding #Idézetek #FalconBrandingProgram #üzlet #vállalkozás #pénz #siker #kérdés #válasz


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉLETSZÍNVONAL ÉS BOLDOGSÁG

KIK ÉLIK EZT TÚL? - A FALCON BRANDING AKADÉMIA reggeli videójának nyilvános melléklete

AMI MINDENNÉL FONTOSABB SZÁMOMRA