ELLOPTÁK MAJKÁÉK LEGÚJABB DALÁT!



Olvashattuk a fenti mondatot a napokban. Talán nem leszek népszerű azzal, amit most írok, de úgy érzem meg kell osztanom a tapasztalatomat.

Röviden: én egy olyan világban nőttem fel, ahol a tulajdon nem volt szent és sérthetetlen. Bármerre néztem ez volt a szinte általános emberi értékrend. Természetesen embere válogatta, hogy ki miről gondolta azt, hogy elviheti-elveheti a másét, és ez különösen igaz volt az akkori állami tulajdonokra és a szellemi termékekre.

Bár sokat változott a világ, erre az utóbbira, a szellemi termékekre úgy tűnik ma is nagyon sokan tekintenek szabad prédaként. 

Visszatérve a címhez, történt, hogy a Hurrikán című, Lotfi Begit, Gáspár Laci és Majka közös dalát egy csaló letöltötte a Youtube-ról és feltöltötte a Spotifyra, és ezzel persze az utána járó pénz is hozzá érkezik.

Hogyan lehet ez? Technikailag simán. Nekem is vannak Spotify-on dalaim, így látom, hogy egy ilyet nem lehet ma megelőzni.

Ám van itt egy érdekes dolog. Lotfi Begi a következőt posztolta a saját facebook oldalán az esettel kapcsolatban. Szó szerint idézem:

"Sok mindent láttam már a zenei karrierem során de ehhez foghatót még nem! Történt ugyanis hogy valaki letöltötte (illegálisan) a Hurrikán cimű új dalunkat a Youtube-ról, csinált egy nem létező kiadót a nevemmel, majd ezután feltöltötte a Spotify-ra úgy mintha ez teljesen legális és a sajátja lenne! 
Tehát van most egy Lotfi Begi records, (ami nem az enyém) ahol megjelent a Hurrikán egy kamu borítóval és minden egyes lejátszás ennek a csalónak termeli a bevételt. Természetesen felvettem a kiadómmal, a Magneotonnal a kapcsolatot akik már vonalban vannak a Spotify-al, meglátjuk mire jutunk!
Az mindenesetre nagyon furcsa hogy 2021-ben egy ilyen csalással ki lehet játszani a világ legnagyobb zene streaming szolgáltatóját, és ezzel együtt talán most vezekelek azért a sok lengyel piacon vásárolt TAKT kazettáért, amik szintén nem létező boritókkal és dal sorendekkel jelentek meg, megkárosítva az előadót:))"

Úgy tűnik az emberek a lelkük mélyén tudják, hogy amit ilyenkor tesznek, nem helyes. Bevallom, amióta bizonyosságom van arról, hogy ez valóban így működik, amiről Lotfi Begi a gondolatai végén beszél, hogy az ember saját maga teszi saját magát egy ilyen eset áldozatává, azóta nagyot változtattam az életemen.

Ne érts félre nem akarok az erkölcs szószólójaként itt most szót emelni a helyes és a helytelen viselkedés mellett vagy ellen.

Mindössze a tapasztalatomat szerettem volna megosztani azzal kapcsolatban, hogy a tisztesség és a becsület hosszútávon kifizetődőbb. 

Tudom miről beszélek. Megfizettem az árát.

Mindig lehet egy új életet kezdeni, és hiszem, hogy ez az új élet nagyon sok ember számára 2021-ben fog kezdődni.

Lázár CSaba
Márkaépítés Specialista
Üzleti tanácsadó

#Reggeligondolat
#LázárCSaba #MárkaépítésMentorProgram #MárkaépítésMentorProgramTanácsadóVideóSorozat #Márkaépítés #Branding #Idézetek #FalconBrandingProgram

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉLETSZÍNVONAL ÉS BOLDOGSÁG

KIK ÉLIK EZT TÚL? - A FALCON BRANDING AKADÉMIA reggeli videójának nyilvános melléklete

AMI MINDENNÉL FONTOSABB SZÁMOMRA